Vi söker Ekonomichef till Sandvikens Folkets Hus.

Arbetsbeskrivning
Om företaget
Arbetsplatsen Folkets Hus ligger vid Jansasparken mitt i Sandvikens centrum.Sandvikens Folkets Hus är en medlemsägd förening med Sandvikens kommun och IF Metall som största andelsägare. Vi bildades 1903 och har en fastighet på 16 400 m2. Vi har konferenslokaler, teatersalong för 450 personer, lobbybar, restaurang för 850 personer samt många externa hyresgäster. Folkets Hus är öppet alla dagar och har varje vardag lunchservering. Flera kvällar i veckan har vi företagsevent, konserter, teater eller underhållning i restaurangen.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår momsredovisning, kontoavstämningar, månads- och årsbokslut, deklarationer, dag- och månads-rapporter, budget- och prognosarbete, analys och uppföljning av nyckeltal, kontroll av försäkringar och avtal, myndighets-, bank-, och revisorskontakter samt ansvar för företagets IT-funktion. Utöver detta har du personalansvar över en ekonomiassistent. Vår ekonom deltar i alla större upphandling- och investeringsprocesser.
Att vara insatt och kunna använda och förstå alla funktioner i våra olika system för att ha kontroll på helheten.  Syftet är att stärka och fortsätta utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrningen genom att stödja avdelningscheferna i ekonomiprocessen och i deras beslut. Som ekonomichef kommer det att förväntas att du deltar i såväl strategiska som operativa förändringsprocesser.

System
Systemen vi använder oss av idag är bokningssystem Rebnis Jupiter, Rebnis Kassasystem, Hogia Ekonomi, Hogia Approval, Hogia Lön, Nordstedt Bokslut, TillTid och Microsoft small server.

Vi sätter stort värde på att Du

• Tycker det är roligt med varierande uppgifter inom redovisning och controllerarbete
• Gläds åt att ha kontrollen från detaljnivå till helhet
• Engageras av att samarbeta med människor på alla nivåer i organisation
• Har en god kommunikationsförmåga och är snabb till handling
• Har en analytisk förmåga


Formell kompetens
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet som ansvarig ekonom/ controller. Har Du erfarenhet från fastighetsbolag och regelverket K3 är det meriterande. Vi förutsätter att Du har en övergripande kompetens inom branschens juridik, arbetsrätt, kollektivavtal, pensioner etc. Goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i Excel. Du skriver och talar svenska obehindrat.Personliga egenskaper
Utöver detta förväntas du vara en god ledare och ha förmåga att utveckla varje individ. Vi söker dig som har förmåga att vara drivande och proaktiv, är självständig, strukturerad och har en mycket god samarbetsförmåga. Som chef behöver du ha en god självkännedom, uppnått en personlig mognad och inneha en empatisk förmåga. I rollen som Ekonomichef har du en god kommunikationsförmåga både enskilt och i grupp, samt även en god pedagogisk förmåga att kunna förklara ekonomiska frågor både muntligt och skriftligt. Att låta medarbetarna växa genom att ha förmågan att delegera är viktigt. Viktigt är att du uppskattar och delar Sandvikens Folkets Hus vision och värderingar.

Mitt i verksamheten!
Folkets Hus medarbetare är vana vid, och förväntar sig, att ekonomichefen tillbringar delar av sin tid mitt i verksamheten. Det är viktigt att du som ekonomichef kan bidra och stötta avdelningarna.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Heltid, Sandvikens Folkets Hus.
Tillsvidaretjänst, provanställning kan bli aktuellt. 

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse.

Intresserad?
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Stefan Hedin tel 026-27 97 25 eller ekonomichef Christina Lundmark tele 026-27 97 02.

Ansök snarast till Balkefors & Ponsiluoma Chefsrekrytering Sandviken, dock senast 10 september.
Kontaktperson: Torgny Balkefors,torgny@balkefors-ponsiluoma.se 0733434769. Märk ansökan med ”Ekonomichef”. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.