Brukskåksungar 

När: Fredag 18/10,  Lördag 19/10. Söndag 20/10
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 18/10 kl.19.00,  19/10 kl.16.00,  20/10 kl.16.00
Pris: Vuxen: 250 kr inkl. serviceavgift. Ungdom (t.o.m 19 år) och pensionärer: 200 kr inkl. serviceavgift

Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt viaWebbiljett samt ev. kvarvarande biljetter säljs direkt på plats, 1timme innan föreställning.

På Lass Ollasgården i Sandviken tar de första eleverna plats och med det kom ljuset till obygden. Utbildade barn blir utbildade arbetare och en fostringsapparat hade formats för de små fötter som skulle komma att lämna stora avtryck. Men på verket lockar arbete och försörjningsmöjligheter för såväl gamla som unga och bolagets ledning får allt svårare att kontrollera denna växande befolkning och undvika oroligheter i det ännu unga samhället.
 
JV Musik & Teater presenterar stolt en musikal om ett nybyggarsamhälle och om de värderingar som formades där. Vi presenterar en musikal om klass och tillhörighet sett från barnens ögon. En musikal om de små människorna med stora drömmar i industrialiseringens Sverige.
 
Manus och regi – Jessica Andersson
Musik – Viktor Ståhl
 
Föreställningen produceras av JV Musik & Teater i samarbete med Teaterföreningen Stålfjäder och Kulturskolan Sandviken och arrangeras av JV Musik & Teater och Sandvikens Teaterförening. Föreställningen stöds av Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Sandvikens Kommun och Lars Bucans Kulturstiftelse